HEM D’IMPRIMIR LES NOSTRES FOTOS?

publicado en: Sin categoría | 0
Missió impossible: imprimir tot el que fotografiem

Avui dia, amb la quantitat de fotografies que fem de qualsevol cosa és impensable pretendre imprimir tot el que captem amb les nostres càmeres o els nostres mòbils. En un sol dia es pugen a Internet més fotografies digitals que les fetes analògiques durant tota la història de la humanitat, i és que si bé abans fer una foto era per pensar-s’ho donat el preu de cada revelat, avui dia tot aquell cost ha desaparegut.

Però amb tot, hi ha una cosa que ha quedat demostrada, i és que si no imprimir les fotografies, si les tenim només al mòbil o a l’ordinador, tard o d’hora, es perden.

El nou valor d’una fotografia

El fet de fer fotografies de qualsevol moment, de qualsevol cosa, ens ha fet deixar de valorar aquella imatge que abans, en una altre situació, ens portaria uns records especials.

I el fet de deixar de valorar les imatges per l’excés que tenim d’elles fa que ens passin desapercebudes les que si ens transmeten alguna cosa especial, un sentiment que altres imatges no ens fan sentir. I són aquestes les imatges que hem d’imprimir, doncs tard o d’hora, aquella memòria on tenim les fotografies, ja sigui al telèfon, al disc dur o fins i tot al núvol, es perdran. Potser per que les esborrem sense recordar que hi havia com per un error informàtic o canvi tecnològic, aquelles imatges desapareixeran, i amb elles, els records que ens portaven.

Bits vs. paper

I amb tot l’avenç tecnològic del mon, amb totes les precaucions que tenim amb els nostres fitxers, des que es va inventar la fotografia hi ha una cosa que ha demostrat aguantar el pas del temps millor que els bits: el paper.

Si imprimint una fotografia, ja sigui individualment a casa o en un àlbum digital dels que s’encarreguen per Internet (si volem una molt bona qualitat, recomano els albums de saal-digital), aquelles imatges queden protegides d’errades informàtiques, de virus, etc.

Perque una fotografia és sempre un bon record

I passats els anys, podrem obrir aquell llibre d’imatges que vam fer fa una pila d’anys i reviure aquells moments que vam passar amb qui ens venia de gust o podem fullejar les fotos d’una en una per sentir les mateixes sensacions i no ens haurem de penedir d’haver perdut aquells bons records per no imprimir unes fotos que, si les vàrem fer, era perquè eren importants per a nosaltres.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *